Mulți turiști ocolesc Parisul

imago74687202h

După atacurile teroriste din orașele franceze tot mai puțini turiști se decid să înopteze la Paris. Orașul a avut o vară slabă din punct de vedere turistic, în ciuda Campionatului European de Fotbal, turiștii străni care s-au cazat aici au fost cu 17% mai puțini ca anul trecut.

După atacurile teroriste industria hotelieră pariziană a avut o vară slabă. Hotelurile și alte unități turistice din regiunea capitalei franceze au înregistrat în perioada din mai și până în septembrie cu 12,4% mai puține înoptări decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Aceste cifre sunt cu atât mai slabe cu cât anul acesta a avut loc în Franța și Campionatul European de Fotbal, în aceeași perioadă. În mod normal astfel de evenimente sunt un impuls pentru turism. Dar frica de atacuri teroriste a fost aparent prea mare.

După cum a anunțat autoritatea de statistică Insee, în special turiștii străini evită Parisul, acolo a existat o scădere de 16,6% a numărului de înoptări. La nivel național numărul acestora a scăzut cu 2,5%. Chiar și acolo declinul vizitatorilor străini a fost puternic, cu minus 5,5%.

Turismul este pentru Franța un important factor economic, industria angajează două milioane de oameni și contribuie cu peste șapte procente la produsul intern brut. Guvernul a anunțat prima oară la începutul acestei luni că va pune la dispoziție 43 de milioane de euro, pentru a introduce sisteme mai bune de supraveghere video în locațiile care sunt un magnet pentru turiști, iar pe rețelele sociale obiectivele turistice din Franța vor fi mai puternic promovate.

Franța a fost zguduită de la începutul anului 2015 de mai multe atacuri teroriste grave. Afectat a fost și centrul turistic Paris, dar și populare destinații turistice precum Nisa sau Coasta de Azur. În cazul atentatelor din Franța multe persoane și-au pierdut viața. Doar pe data de 13 noiembrie 2015 au decedat 130 de persoane în cadrul unei serii de atacuri armate ce au avut loc în zona centrală din Paris. La Nisa un terorist a condus un camion într-o mulțime de oameni aflată pe malul mării și a reușit să ucidă 84 de persoane. Multe atracții și stațiuni au fost mult mai atent monitorizate de forțe de poliție și armată.

http://www.n-tv.de/reise/Viele-auslaendische-Urlauber-meiden-Paris-article19170041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =