munca ilegala

_74965205_74965204

Munca forţată generează 150 milioane de dolari profit ilegal
Un studiu realizat de Organizația Internațională a Muncii ( OIM ), dezvăluie că munca forțată generează profituri ilegale de cel puțin 150 de miliarde de dolari ( 110 miliarde de euro ) pe an.
Profiturile sunt mult mai mari decât estimările anterioare, iar OIM dorește ca guvernele sa rezolve această problemă. Un număr de 21 de milioane de oameni din întreaga lume sunt în muncă forțată , se spune că, lucrătorii migranți sunt mai vulnerabili.
BBC Imogen Foulkes din Geneva spune ca rezultatele noului raport i-au șocat chiar și pe cei de OIM: ” Prin acest nou raport, întelegem traficul de persoane, munca forțata și sclavia la un nou nivel “, a declarat directorul general al OIM, Guy Ryder . Însă ce este mai îngriorător, OIM a constatat că nici unul din profiturile ilegale nu merg în buzunarele lucrătorilor, și nici o parte din bani au fost plătiţi în calitate de venituri fiscale. Grupul spune că, două treimi din cifra totală, vine din industria sexului, iar restul in primul rand de la locuri de muncă interne, agricultură și construcții.

Însă cei de la OIM admit că cea mai mare parte din munca forțată este controlată de rețele de crimă organizată și este foarte dificilă de a combate. Ca răspuns la concluziile sale, organizația cere guvernelor să abordeze cauzele profunde ale muncii forțate : sărăcia, lipsa de pregătire și oportunități de locuri de muncă.
Potrivit grupului, defalcarea profitului este următoare: 99 miliarde dolari – exploatarea sexuală comercială, 34 miliarde dolari – construcții, producție , exploatare și utilități, 9 miliarde dolari – agricultură, inclusiv silvicultură și pescuit şi 8 miliarde dolari – din gospodăriile particulare care nu plătesc lucrători pe piața internă, obligându-i să muncească (sclavie).

http://www.bbc.com/news/world-europe-27480896

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 63