Munca ta inseamna mai mult decat un salariu

AAEAAQAAAAAAAAf6AAAAJDdiYmI5ZmYwLWYzYjMtNGQzMC04NzdmLWQ0MGE4NTIxOWE0OQ

Atunci când ai nevoie de bani urgent, orice loc de munca este bun. Tu nu te gândești pe termen lung, atunci cand cauti cu disperare sa te angajezi. Ai nevoie doar sa obtii niște bani, așa că nu este foarte probabil să fii pretențios când cineva iti va face o ofertă de locuri de muncă. Cu cât esti mai conștient de abilitățile tale, devii cu atât mai puțin dispus sa iti cauti orice loc de muncă.

Vei incepe sa ai cerințe pentru a accepta o nouă poziție. Prima dată când refuzi o ofertă de muncă pentru ca ai o alta in așteptare, te vei simți ciudat. Este putin infricosator gandindu-te ca poate nu ar fi bine sa refuzi ceva ce ai obtinut deja, si chiar daca nu este in totalitate pe placul tau, vei fi tu in stare sa gasesti o modalitate de a imbuntatii lucrurile. 

Nu este chiar asa, cu cât stai mai mult în lumea muncii și flacara creste, cu atât te vei simti mai putin disperat. Pentru majoritatea oamenilor, procesul nu este liniar. Nu mergi sa iti cauti un loc de munca pentru ca nu ai nici o abilitate, sau cu o gandire ca niciodata nu va mai trebui sa iti cauti un alt loc de munca si incredere nelimitata. Procesul in sine este unul nestatornic, vei putea urca sau cobori, depinde de increderea pe care o ai in tine insuti, cu cat increderea este mai mare, cu atat mai usor iti vei putea atinge obectivele.

Dacă accepti vreodată locul de munca greșit din disperare și te temi că locul de muncă potrivit ar putea să nu apară la timp, vei învăța o lecție importantă. Vei învăța cât de dureros poate fi să rămâi o săptămână și încă o lună într-un loc de muncă, care te absoarbe de energie.

Vei învăța că la fel de rău cum ai nevoie de bani, un loc de muncă greșit poate fi mult mai rău decât o altă lună de șomaj.Care este treaba greșită? Este vreun loc de muncă  la care primesti doar niște bani și nimic altceva?.

Locurile de muncă potrivite  vă oferă mult mai mult decât un salariu. De altfel, meritam mult mai mult decât atât! Fiecare dintre noi merita să aibă un loc de muncă unde isi poate folosi talentele. Meriți un loc de muncă în care oamenii sunt distractivi, inteligenti și prietenosi. Merita sa lucrezi pentru un manager care te respectă și pe care il poti  respecta, de asemenea, pentru înțelepciunea și umanitatea lui sau a ei.

Tu meriți un loc de muncă în care flacăra poate să crească – unde ideile tale pot fi auzite și poti obține experiențe noi. Meriti toate astea, și mai mult! În cazul în care locul de muncă actual nu vă oferă nimic mai mult decât un salariu, tu esti cel  jefuit . Ai posibilitatea să obții un alt loc de muncă, care sa iti ofere mai multe dintre lucrurile valoroase pe care le doresti și le meriti de la un loc de muncă, dar trebuie să ieși din zona de confort pentru a face acest lucru. Va trebui sa modifici căutarea de locuri de muncă diferit decât ai făcut-o în trecut.

https://www.linkedin.com/pulse/your-job-owes-you-more-than-paycheck-liz-ryan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 44