München-ul domină piața bursieră

3ply1050

München-ul domină piața bursieră

Precum domină Bayern München competiția in campionatul german de fotbal, Bundesliga, astfel domină cei de la München și piața bursieră. Berlinul trebuie căutat atent pe liste, iar alte orașe punctează semnificativ doar datorită unor mari jucători.

München este locul preferat pentru marile companii tranzacționate public precum Allianz sau Siemens. Acest lucru este rezultatul unei anchete a firmei de consultanță strategică Simon-Kucher & Partners. Valoarea bursieră a companiilor cu sediul în capitala bavareză și care fac parte din indicii DAX, MDAX sau TecDAX se însumează la mijlocul lunii mai la peste 330 de miliarde de euro. Astfel capitala landului bavarez este cu mult în fața concurenței pe piața bursieră.

Pe locul doi se situează orașul Bonn, care găzduiește companii precum Deutsche Telekom sau Deutsche Post, însumând o capitalizare bursieră de 110 miliarde de euro. Locul trei până la cinci sunt ocupate de orașele Leverkusen, casa firmei Bayer, metropola Volkswagen, Wolfsburg și apoi Düsseldorf, sediul celor de la Eon, Henkel sau Metro.

Capitala federală a țării, Berlin, nu apare nici măcar în top 20. Ea a pierdut din 2005 zece locuri în clasament și aparține astfel printre cei mai mari retrogradați în comparația dintre orașe.

Nici Köln nu se descurcă mult mai bine, care a scăzut în clasament cu nouă locuri și între timp ocupă poziția a 19-a. Nu este suficient pentru companii ca un oraș să aibe titlul de capitală sau să aibe o populație de milioane, pentru a deveni atractiv, subliniază șeful celor de la Simon-Kucher, Georg Tacke.

http://www.teleboerse.de/aktien/Muenchen-dominiert-auch-die-Boersenliga-article15162851.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 91 =