Muncitorii Verizon intră în grevă

_89222270_gettyimages-520863840

In cursul zilei de miercuri, 40.000 de muncitori Verizon din şase state din SUA au intrat în grevă după ce negocierile contractuale nu au reușit să producă o soluție. Sindicatele organizează acțiunea care reprezintă servicii pentru clienții și tehnicienii de rețea. Verizon a numit greva “regretabilă” și a spus că a adus 10.000 de muncitori din afara Uniunii. Candidatul la președinție Bernie Sanders a vorbit la un protest în New York, în favoarea lucrătorilor.

Muncitorii sunt membri ai Communications Workers of America(CWA) şi International Brotherhood of Electrical Workers. Reprezentantul CWA, Bob Maester a declarat că noii lucrători nu ar fi în măsură să realizeze volumul de muncă lăsat de către cei intrati în grevă.

Muncitorii din sindicat au lucrat fără contract din luna august, iar negocierile s-au blocat pe planul Verizon de a reduce beneficiile privind sănătatea și de pensiile pe o perioadă de trei ani.

Pe parcursul ultimelor discuțiile contractuale în 2011, de asemenea, muncitorii au ieșit în grevă.Un acord a fost atins în cele din urmă prin mediere.

http://www.bbc.com/news/business-36038665

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 94