Muntele grec de datorii este exploziv

IMG_0965
Fondul Monetar Internațional este nemulțumit de progresele pe care Grecia le-a înregistrat în privința reducerii presiunii exercitate de datorii. FMI cere UE măsuri crediibile și amenință cu respingerea următorului pachet de salvare.

Fondul Monetar Internațional evaluează în prezent datoria Greciei ca fiind “nesustenabilă” și “explozivă” pe termen lung. Chiar și în cazul în care vor fi puse în aplicare toate reformele prevăzute de programul de salvare, necesarul de finanțare și îndatorarea statului vor rămâne explozive și pe termen lung, se spune într-un raport confidențial al FMI, din care citează agenția de știri AFP.

Pentru a reduce din muntele de datorii pe care țara le are, zona euro trebuie să ia măsuri credibile. Dacă nu va face acest lucru, atunci situația datoriilor se va majora la un nivel de 275% din produsul intern brut al țării, se mai spune în raport. Astfel că scadențele și termenele de plată vor trebui amânate sau prelungite, astfel că muntele de datorii nu are șanse să se reducă semnificativ pe termen lung.

În mod concret FMI estimeză că Grecia va fi nevoită să prelungească obligațiile de rambursare din 2040 până chiar și în 2070. Raportul sustenabilității datoriilor grecești va fi prezentat în formă completă la începutul lunii februarie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-Athens-Schuldenlast-ist-explosiv-article19670577.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 70