murdar in polonia

thyssenkruppheadquarteria26383941

Afaceri murdare în Polonia
Este o sarcină mamut pentru CEO-ul ThyssenKrupp, Hiesinger, să mai scape de scandalul de corupție în care s-a afundat compania sa. Urmărirea penală se abate acum și asupra unei filiale din Polonia ce desfășoară afaceri cu echipamente de cale ferată. Dacă aceste suspiciuni se confirmă, ar putea reprezenta un obstacol major.

Grupul industrial ThyssenKrupp este din nou în atenția autorităților, dar datorită unor afaceri necurate. Procuratura poloneză a lansat investigații datorită unor suspiciuni privind existența unor activități ilegale la o companie de căi ferate, precum a confirmat un purtător de cuvânt al companiei într-un raport. La mijlocul lunii aprilie anchetatorii au luat la puricat sediile mai multor companii poloneze, printre care și filiala poloneză a ThyssenKrupp, GFT Polska. Există suspiciunea că aceste companii au format un cartel în vederea atragerii unui contract guvernamental pentru construcția de căi ferate.

ThyssenKrupp a subliniat faptul că filiala afectată a dat dovadă de transparență și sprijină în mod activ investigațiile. Grupul a lansat un audit, ca parte a politicii sale de toleranță zero, dar din interiorul companiei nu au sosit comentarii suplimentare cu privire la aceste investigații. De asemenea, dacă va fi găsită vinovată, această filială a ThyssenKrupp va fi pasibilă de o amendă în sumă de aproximativ 5 milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/ThyssenKrupp-kommt-nicht-zur-Ruhe-article12872496.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1