murdoch pe val

_74785171_2736a349-09e5-4775-ab82-a937e63145e5

BskyB vrea să achiziţioneze Sky din Italia şi Germania
BSkyB şi-a confirmat interesul pentru a achizitiona companiile de radiodifuziune Sky, din Germania și Italia, care sunt deținute în majoritate de 21 Century Fox. Compania a declarat că mișcarea “va avea potențialul de a crea un grup multinațional de televiziune cu plată de clasă mondială ” . Compania, 21st Century Fox, care este condusă și deținută în majoritate de Rupert Murdoch, controlează de asemenea, aproape 40 % din BSkyB .

O declarație a 21 Century Fox a confirmat abordarea, dar a spus că afacerea nu fusese încă stabilită. Compania italiană TV Sky Italia este deținut în întregime de către 21st Century Fox , în timp ce omologul său german, Sky Deutschland, este detinut in majoritate de firma americană. O companie europeană consolidată, Sky va avea un total de aproximativ 20 de milioane de abonați – sumă dublă faţă de cât are în prezent BSkyB în Marea Britanie.
În cazul în care afacerea merge înainte, BSkyB ar trebui să facă o ofertă de preluare pentru restul acționarilor Sky Deutschland.

BSkyB a declarat că discuțiile ” nu au progresat dincolo de un stadiu preliminar , ” și că nu a existat ” nici o certitudine “, că ar avea loc o tranzacție. Rupert Murdoch 20th Century Fox a declarat că ” numeroase dintre discuțiile interne” au avut loc de-a lungul anilor “, în ceea ce privește structura organizatorică și de proprietate a platformelor prin satelit european Sky -branded ” . ” Din când în când, aceste conversații au inclus BSky . Cu toate acestea, nu s-a ajuns vreodată la niciun acord între părți . ”
http://www.bbc.com/news/business-27370345

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =