Mușchii trebuie să ardă pentru a crește?

Un corp musculos aduce cu sine o stare de sănătate mai bună, performanță și disciplină. Dacă vrei să îți dezvolți musculatura, trebuie să afli câte ceva despre ea. Profesorul Ingo Froböse, directorul Institutului de Reabilitare din cadrul Liceului Sportiv din Köln și autor al cărții “Fitness prin program minim”, explică miturile și ideile generale formate în jurul mușchilor și metode de pregătire eficientă.

Mușchii au nevoie de mai multă energie ca și alte structuri din corp. Așa este. Mușchii sunt conectate direct la sistemul vascular, comparativ cu țesuturile adipoase. Acest lucru înseamnă că au nevoie de un volum mai mare de energie, pentru că mușchii trebuie să fie încălziți. Cu toate acestea, consumul de energie nu este atât de mare cum cred unii. Pentru ca mușchii să se păstreze încălziți corpul are nevoie de circa 100 de calorii zilnic pentru a menține la temperatura optimă un kilogram de țesut muscular. Pe termen lung se merită să ne dezvoltăm musculatura, pentru că aceasta contribuie la o stare de sănătate mai bună. Pentru pierderea unui kilogram de grăsime corporală un bărbat cu greutatea de 80 de kilograme trebuie să consume sau să ardă peste 9000 de calorii, ceea ce ar însemna să alerge 15 ore încontinuu.

Mușchii cresc doar dacă sunt folosiți. Corect! De la naștere și până la maturitate, masa musculară a fiecărei persoane sănătoase crește de circa treizeci de ori. Dovada că mușchiul poate să se dezvolte din punct de vedere calitativ, spune Froböse. Nu doar să crească în dimensiuni generale, dar prin anumite tipuri de exerciții, mușchii pot fi protejați de hipertrofie, fibrele musculare devenind mai groase. În cadrul acestor tipuri de exerciții mușchii ar trebui să depună un efort cu 85% mai mare.

Multă vreme s-a crezut că numărul celulelor musculare este fix de la naștere. Într-o teorie recentă se arată chiar că numărul de fibre musculare ar putea să se majoreze. Un astfel de fenomen este denumit “hiperplazie” în limbajul de specialitate. Până în prezent acest lucru a fost demonstrat doar la animale, spune cercetătorul. Noua formare a fibrelor musculare se datorează faptului că așa-numitele celule-satelit sunt stimulate pentru a forma noi fibre musculare. Acest lucru se întâmplă în activități excentrice. Aceste activități reprezintă procese prin care mușchiul este scurtat și simultan întins împotriva acestei rezistențe. Acest lucru se întâmplă de exemplu când coborâți un deal. Acest proces apare în special în activitățile de frânare. Când se întâmplă acest lucru, celulele satelitului creează o mulțime de fibre musculare noi.

https://www.n-tv.de/wissen/Fakten_und_Mythen/Muessen-Muskeln-brennen-um-zu-wachsen-article16747301.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 8