Musk livrează mai degrabă idei decât automobile

Tesla se află într-un “production hell”, cu noul său Model 3. Compania va avea parte de câteva trimestre sau chiar ani cu pierderi de miliarde. În loc să se implice cu toată puterea în soluționarea problemelor actuale, directorul Tesla, Elon Musk, a prezentat mai degrabă noile versiuni. Acționarii sunt de acord.

Tesla a primit lovituri semnificative în săptămânile ce au trecut. Nu doar că prezentarea noului model de camion electric a fost amânată de mai multe ori, producția de Model 3 este în continuare semnificativ în urma planului. Dar în loc să investească tot efortul de care este capabil în soluționarea problemelor din procesul de fabricație, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, prezintă noile sale viziuni. Pentru că asta este ceea ce își doresc acționarii. Speranța pentru noi produse, noi invenții care să revoluționeze un anumit domeniu, depășește perspectiva sigură de pierderi suplimentare în următoarele luni sau ani. Potrivit prezentării lui Musk, acțiunile au câștigat aproape trei procente în valoare în comerțul post-bursier.

Prin calcule sobre, încrederea investitorilor în Musk este de neînțeles. Noul Model 3 relativ accesibil oricui este considerat un factor decisiv pentru viitorul companiei, având capacitatea de a face din Tesla un producător auto profitabil după ani de zile de pierderi. Promisiunea unor profituri de miliarde a determinat cursul acțiunilor Tesla să înregistreze majorări substanțiale de preț, până peste pragul de 300 de dolari pe titlu. Acest lucru face ca Tesla să fie cel mai valoros producător auto american, în fața unor giganți cu tradiție, precum General Motors sau Ford.

Promisiunile însă nu pot fi îndeplinite. Musk vorbește despre un “production hell” în cazul Model 3. Rapoartele însă ne arată că în continuare mare parte din automobile se asamblează manual, într-un ritm extrem de lent, pentru că liniile de asamblare automatizate, dar care nu au fost testate niciodată, nu rulează conform planului. Cele câteva exemplare din Model 3, pe care Tesla a reușit să le construiască, au fost livrate către dealeri display-uri sau chiar fără scaune, pe care aceștia trebuie să le monteze singuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Musk-liefert-lieber-Ideen-als-Autos-article20138868.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 86