Musk pariază pe viitor

Tesla este un fenomen: concernul producător de automobile electrice condus de Elon Musk înregistrează încontinuu cifre negative, dar cu toate acestea este cel mai valoros concern auto american. Model 3 urmează acum să devină primul model de mare volum construit de companie. Analiștii sunt indeciși cu privire la viitorul companiei.

Când un director de companie crede el însuși că, compania sa este supraevaluată, atunci acest lucru ar trebui să trezească suspiciuni în rândul investitorilor. Pentru Tesla acest lucru pare să nu fie valabil. Compania auto a lui Elon Musk arde încontinuu bani și cu toate acestea se bucură de un grad de încredere foarte ridicat din partea acționarilor săi. Pentru Musk situația este mai puțin ciudată decât la prima vedere. CEO-ul a declarat, cu privire la situația actuală a Tesla, că prețul acțiunilor companiei este mai mare decât ar merita aceasta. Într-o postare pe Twitter el a subliniat însă faptul că acțiunile sunt evaluate mult prea puțin dacă e să ne încredem cu adevărat în viitorul Tesla.

Investițiile efectuate în Tesla sunt în general un pariu pentru viitor. Un viitor al mobilității electrice. Iar mulți acționari se încred în profețiile lui Musk. Acest lucru este ilustrat de capitalizarea de piață de 57 de miliarde de dolari. Tesla este astfel mai valoroasă pe burse decât companii de tradiție precum General Motors sau Ford.

În timp ce spre exemplu GM a vândut în al doilea trimestru 725.000 de automobile doar în SUA, Tesla a livrat clienților un număr de 22.000 de vehicule din variantele Model S și Model X, dar asta peste tot în lume. Astfel că Tesla a atins în prima jumătate a anului un prag al vânzărilor de 47.000 – 51.000 de automobile.

Miercuri Tesla a prezentat bilanțul său trimestrial iar cifrele sunt probabil de culoare roșie din nou. Cu toate acestea, analiștii estimează vânzări de până la 2,57 miliarde de dolari americani. Asta corespunde unui plus de fix 65% față de anul precedent. Datorită numeroaselor investiții pierderea se va extinde. În primul trimestru aceasta a atins 330 milioane de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-wettet-auf-die-Zukunft-article19958018.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =