Musk prezintă primul Model 3

Acțiunile Tesla au avut recent o frumoasă creștere de curs. Concernul se axează acum pe noul său model. Sau mai bine spus, pe Model 3. Acesta iese începând de vineri pe porțile fabricilor Tesla. Directorul executiv al concernului, Elon Musk, profită de ocazie pentru a lăuda noul automobil.

Primul exemplar din Model 3 de la Tesla a ieșit de pe banda de producție. Pentru a convinge pe toată lumea, CEO-ul companiei, Elon Musk, a publicat vineri pe Twitter și Instagram fotografii cu noua mașină, aceasta fiind poziționată ca mașină electrică de clasă medie, în poze putând fi observată în parcarea din fața fabricii Tesla din Fremont, California.

Vineri a fost dat startul producției de serie a celui mai așteptat model Tesla din istoria companiei. Musk a relatat celor aproape 10 milioane de urmăritori pe care îi are pe Twitter că el este proprietarul mașinii cu numărul 1. Primul cumpărător al Model 3 Tesla ar fi fost Ira Enrehpreis, membru al consiliul de administrație al Tesla, care ar fi achitat și suma corespunzătoare, dar cu ocazia celei de-a 46-a zile de naștere a lui Elon Musk, acesta s-a decis să-i facă cadou onoarea de a conduce primul exemplar.

Primii 30 de cumpărători își vor primi mașina în cadrul unei petreceri ce va avea loc pe data de 28 iulie. Există o mare agitație în jurul faptului că Tesla are o primă mașină electrică pe care aproape oricine și-o poate permite. Compania a înregistrat până acum peste 400.000 de rezervări cu caracter obligatoriu pentru Model 3. Cu un preț de 35.000 de dolari, fără aplicarea taxelor suplimentare și a primelor guvernamentale pentru achiziția de automobile ecologice, Model 3 este mai ieftin decât orice model Tesla lansat vreodată, Model S sau Model X care ajung să coste în jur de 100.000 de dolari în oricare dintre versiuni.

Recent compania miliardarului Elon Musk nu o duce prea bine. După ce obiectivul de livrare a fost atins doar la limită în al doilea trimestru al acestui an, iar banca de investiții Goldman Sachs a emis o recomandare de vânzare a titlurilor Tesla, pe burse brokerii s-au speriat, iar prețul acțiunilor a scăzut cu 15% în doar 5 zile. Din perspectiva anuală, acțiunile au crescut deja cu 46% anul acesta față de anul trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Musk-praesentiert-erstes-Model-3-article19929415.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 6