Musk sărbătorește printr-un Tesla Model 3 Show

Tesla livrează primele 30 de exemplare din Model 3, iar Elon Musk se bucură de o cerere enormă. Dar va putea să atingă compania obiectivul său enorm de 500.000 de automobile în anul 2018? Musk apelează la inovație pentru a-și atinge scopul.

Elon Musk știe cum să sărbătorească ca un star rock. Directorul Tesla a intrat pe scenă la bordul unul Tesla Model 3 de culoare roșie, a coborât și a fost apoi aclamat în mijlocul angajaților săi. Evenimentul reprezintă o ocazie pentru Tesla, primele 30 de exemplare din Model 3 au ajuns la proprietari la o lună după startul oficial al producției. Ei sunt primii 30 din peste o jumătate de milion de rezervări la care Tesla mai are mult de lucru ca să le îndeplinească.

Ceremonia de la fabrica Tesla din Fremont, California deschide un nou capitol într-unul dintre cele mai interesante dueluri pe care le are de oferit economia de azi: Tesla împotriva restulului industriei auto. O firmă din Silicon Valley, care s-a orientat foarte devreme în direcția electromobilității și care a fost ignorată inițial de marii giganți din domeniu, fiind considerată o apariție exotică cu volume de producție foarte reduse și destinată doar segmentului de lux. Marii experți în domeniu spuneau că motorul cu ardere internă mai are viață lungă de trăit.

Dar între timp multe s-au schimbat în industria auto. După ce motorul diesel promovat ca și miracol al eficienței a trecut printr-un scandal monstru în SUA, dar și în restul lumii, el a beneficiat de un interes tot mai scăzut din partea clienților, fiind victima unor cerințe tot mai mari de mediu. Astfel, flotele de automobile nu ar fi reușit să reziste fără a fi completate cu tot mai multe automobile electrice.

Producătorii anunță unii după alții lansarea de vehicule cu motoare electrice. Volvo este prima marcă tradițională care anunță că din 2019 nu va mai construi nici un model nou fără motor electric. Acest lucru înseamnă că orice model va fi cel puțin hibrid. Însă se pare că direcția de marș este stabilită pentru întreaga industrie, crede expertul Axel Schmidt de la compania de consultanță Accenture.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Musk-feiert-die-Tesla-Model-3-Show-article19959715.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =