Musk scrie angajaților germani

Sindicatul german de tradiție, IG Metall, împotriva mogulului din Silion Valley, Elon Musk. În disputa de la un mic furnizor auto se cionesc două lumi diferite. Opozanții americani anunță concesii. Dar sindicatul nu este mulțumit.

Directorul executiv de la Tesla, Elon Musk, oferă angajaților o garanție a locurilor de muncă, având în vedere conflictul deschis cu sindicatul IG Metall, după ce americanul a preluat compania Grohmann, furnizor german pentru industria auto. Firma joacă un rol important în viitorul constructorului de automobile electrice. Atât personalul cât și echipamentele de producție de la sediul Grohmann situat în localitatea Prüm din landul german Rheinland-Pfalz vor fi dezvoltate și extinse, promite Musk într-o scrisoare către angajați.

Din toate acestea motive el a dorit să asigure pe oricine de la Tesla Grohmann că nu vor fi efectuate reduceri de personal sau modificări substanțiale în structura acestuia în viitorul apropiat, cu siguranță nu în următorii cinci ani, cel puțin. Chiar și după acești cinci ani Musk se așteaptă la o creștere suplimentară la Tesla Grohmann și asta fără nici o reducere de personal.

Grohmann din Prüm, Rheinland-Pfalz, construiește mașinării automatizate pentru producția de autoturisme. Pentru Tesla echipamentele lor sunt importante în special pentru asamblarea Model 3, care va fi un autoturism de volum mare și este programat să fie lansat în vara acestui an. IG Metall cere un contract tarifar și amenință cu greva. Tesla a explicat că vorbește direct cu angajații și este pregătit pentru o grevă. Nu se așteaptă însă la nici un fel de urmări pentru calendarul Model 3.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Musk-schreibt-deutschen-Angestellten-article19798539.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4