Mustang electric cu 280 km/h

Mitch Medford visează la automobile clasice fără emisii toxice. Astfel că el creează conceptul “Zombie 222”, un Ford Mustang din `68 cu un super-electromotor. Acesta accelerează atât de brutal încât dă fiori până și creatorului său.

Anvelopele se rotesc pe loc când apasă pedala de accelerație. Dar cu excepția unui sunet ascuțit produs de cauciucul care se freacă de asfalt, nu se aude nimic. Un Ford Mustang care atunci când accelerează puntea față se ridică pentru un moment și mașina se lansează înainte și fără un zgomot asurzitor pentru care Muscle-Car-urile sunt atât de cunoscute. Acest bătrân din 1968 rulează în mod complet electric.

174 de mile pe oră va fi recordul la Texas Mile, o întrecere de viteză care are loc de două ori pe an în micul oraș Beeville. Este viteza maximă atinsă de Mustang, un nou record neoficial. Circa 280 de km/h, mai rapid decât a circulat cineva vreodată cu un automobil electric. Și sigur nu într-un oldtimer în vârstă de aproape 50 de ani. Însăși legendarul record al lui Caroll Shelby, renumitul tuner de la Ford, a fost doborât. El a atins în 1967 viteza de 170 de km/h într-un Ford Shelby GT500 Super Snake. Cu ajutorul unui motor V8 foarte puternic, bineînțeles.

Mustangul electrificat este copilul lui Mitch Medford, care și-a încheiat cariera de informatician, pentru a fonda Bloodshed Motors. Ideea sa de afaceri a fost de a transforma automobile clasice în adevărate rachete terestre care pot doborâ recorduri de viteză, dar care nu produc emisii. Primul și unicul său proiect de până acum este “Zombie 222”, un Ford Mustang vechi, care oferă cel puțin 800 de cai putere. În mod teoretic motorul cu care este echipat este capabil de 1500 de cai.

http://www.sueddeutsche.de/auto/er-ford-fuer-dollar-elektro-mustang-mit-kmh-1.2433803

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2