Nasa echipează roboții spaţiali cu smartphone-uri

_76115153_nasa-google_-2

Nasa echipează roboții spaţiali cu smartphone-uri
NASA intenționează să trimită smartphone-uri Google 3D în spațiu pentru a funcționa drept “ochii și creierul” roboților spaţiali din interiorul Stației Spațiale. Roboții, cunoscuţi şi sub numele de sfere ( sateliți experimentali), în prezent, au capacități limitate.

Se speră ca smartphone-urile, sprijinite de Project Tango Google, va dota roboți cu mai multă funcționalitate. Roboții au fost descrişi de către experți ca fiind “incredibil de inteligenţi”.
Când roboti NASA au ajuns în prima Stația Spațială Internațională, în 2006, acestia erau capabili doar de mișcări precise, folosind jeturi mici de CO2, care ajutau dispozitivele să se mişte, cu aproximativ un centimetru pe secundă.

Într-o încercare de a creea roboți inteligenti, inginerii de la Centrul de Cercetare Ames NASA au trimis smartphone-uri ieftine la stația spațială, pe care le-au achiziționat de la Best Buy, un magazin de electronice american. Din dorinţa de a îmbunătăţii roboţii, NASA a apelat la Project Tango Google.

Tango utilizează camerele de luat vederi 3D încorporate în cele mai recente smartphone-uri Google. După ce vor fi ataşate la stația spațială, telefoanele vor folosi camerele pentru a urmării mişcările de la bord si senzori de adâncime infraroșu pentru a naviga în condiții de siguranță în jurul ISS. Aceste telefoane mai avansate vor fi lansate în spațiu la 11 iulie și sunt menite să înlocuiască modelele anterioare. NASA prevede un viitor în care sferele sale vor ajuta astronautii în treburile de zi cu zi și sarcini riscante.
http://www.bbc.com/news/technology-28209355

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 11