NASA nu are voie să captureze asteroizi

NASA ar fi vrut ca în câțiva ani să plaseze oameni pe un corp ceresc domesticit, dar din aceste planuri nu va fi nimic, pentru că noul guvern american a respins proiectul de buget pentru autoritatea spațială.

O misiune umană pe un asteroid, cinci misiuni de cercetare și muncă de formare a astronauților. Autoritatea spațială americană, NASA, a primit un răspuns negativ din partea președintelui Donald Trump pentru proiectul său de buget. Directorul actual al NASA, Robert Lightfoot, a descris propunerea de buget în valoare de 19,1 miliarde de dolari ca fiind una pozitivă. Este vorba despre decizii dure și nu se poate face nimic în acest sens, ar mai fi adăugat acesta.

În comparație cu alte autorități ale guvernului american, NASA a primit un buget redus doar parțial. În afară de asta este de așteptat ca, Congresul să mai aducă modificări proiectului de buget. În special lucrările de planificare pentru “Asteroid Redirect Mission” vor aduce prejudicii bugetului instituției. Proiectul prevede preluarea controlului unui asteroid de mici dimensiuni și plasarea sa pe orbită în jurul lunii, pentru ca astronauții să poată în viitor să desfășoare misiuni pe acesta.

Multe dintre tehnologiile esențiale pentru acest proiect se află încă în faza de dezvoltare, dar vor continua să fie îmbunătățite, în ciuda reducerii de fonduri, pentru că sunt componente esențiale pentru viitorul misiunilor cu echipaj uman către zone îndepărtate din spațiul cosmic, a spus un purtător de cuvânt al autorității.

http://www.n-tv.de/wissen/Nasa-darf-keinen-Asteroiden-einfangen-article19857134.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =