NASA oferă contracte către Boeing

328C740000D8A544

NASA oferă contracte către Boeing

NASA este în curs de dezvoltare pentru o nouă generație de nave spațiale de transport către ISS. Astfel Boeing ar trebui să aducă pe viitor astronauți în spațiu. Producătorul american de aeronave este prima companie cu o comandă corespunzătoare.

Producătorul american de aeronave Boeing urmează să fie prima companie privată care va transporta astronauți către Stația Spațială Internațională fiind subcontractată de Agenția Spațialaă NASA. Primul zbor de test este fixat în luna iulie 2017, au informat cei de la NASA. La o dată ulterioară va fi efectuat și un zbor cu echipaj uman al concurentului Boeing SpaceX. NASA a ales ambele companii în luna septembrie a anului trecut, pentru a dezvolta o nouă generație de vehicule spațiale pentru călătorii către ISS.

Contractul are un volum total de 6,8 miliarde de dolari americani. Boeing primește grosul de 4,2 miliarde de dolari, în timp ce SpaceX trebuie să se mulțumească cu 2,6 miliarde de dolari. NASA a depins din vara anului 2011, de la sfârșitul programului său de Shuttle, de capsulele rusești Soyuz.

În colaborarea cu mediul privat agenția spațială a SUA vrea să pună capăt acestei dependențe în următorii doi-trei ani. Compania gigant de aviație și industrie aerospațială Boeing va dezvolta o capsulă spațială în formă de ghindă cu numele de cod CST-100. Un pilot al Boeing și un astrnaut vor finaliza primul test de zbor în iulie 2017. Din decembrie 2017 vor fi apoi planificate misiuni periodice, spune managerul Boeing John Elbon.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nasa-gibt-Boeing-den-Zuschlag-article14396911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 20