NASA VREA CU BARCA PE LACURI DE METAN LICHID PE SATURN

dr-ellen-stofans-vision-time-boat-lander-titan-saturns-largest-moon

NASA vrea să navigheze cu barca pe Lacul Methane din cel mai mare satelit a lui Saturn

Uită de robotii de pe Marte sau cultivarea legumelor în sere pe lună, NASA are un alt vis şi mai mare, vrea să navigheze cu barca pe lacurile de metan din Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Pe Pământ, metanul este doar un gaz și un factor care contribuie la diminuarea stratului de ozon, dar pe Titan, care are o temperatură de -180 de grade Celsius, compusul este unul lichid.

De fapt, lacurile de pe Titan conțin un amestec de etan și metan, iar planeta împărtășește o similitudine cu Pământul în care suprafața sa este, de asemenea, separată de lacuri și râuri. Omul de știință, directorul NASA Dr. Ellen Stofan a avut dorința de a naviga cu barca pe lacuri de metan din Titan, încă din anul 2010. Impreuna cu o echipa de cercetatori, aceasta a prezentat un plan, Titan Mare Explorer (TiME) în 2012, dar a căzut în fata propunerii, InSight Mars Lander pentru misiunea 2016. În conformitate cu fascinația curentă pentru Marte, scopul InSight este de a analiza nucleul de pe Marte pentru a afla dacă acesta are un miez solid sau lichid, precum și dacă acesta are plăci tectonice si falii.

Cu toate acestea, Stofan continuă să persevereze cu visele ei pentru prima explorare a unui lac extraterestru. Oamenii de stiinta au emis o ipoteza care spune că ar fi posibilă existenta unor forme de viață microscopice în lacurile de pe Titan, fără apă lichidă.
În conformitate cu Stofan, NASA este încă axată în principal pe misiunea Marte, cu scopul de a lansa prima misiune cu echipaj uman pe această planeta, în anul 2030.

http://www.ibtimes.co.uk/titan-nasa-wants-sail-boat-methane-lake-saturns-largest-moon-1450170

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 27