Nasdaq ajunge la o valoare record

ob-israel-resolution-nukleare-aufruestung-oder-der-anschlag-in-berlin-donald-trump-betreibt-schon-vor-seiner-vereidigung-aktiv-aussenpolitik

Nu există fluctuații puternice la scurtă vreme înainte de finalul anului. Indicele american Nasdaq Composite a ajuns într-o nouă clasă. Datele americane sunt cauza.

Pe piața germană de acțiuni investitorii nu stau deoparte, nici măcar pe ultima sută de metri înainte de finalul anului. Vineri nimeni nu mai vrea să riște. Pe piețe s-a instalat liniștea specifică sărbătorilor, a spus marți un broker.

Mulți investitori pleacă în concediu în perioada dintre sărbători, iar foarte rar  mai programează întâlniri. Pentru că bursa de la Londra a rămas închisă, a lipsit impulsul borkerilor britanici.

DAX a înregistrat la prânz un scor de 11.477 puncte, deci o creștere de 0,2%. Astfel că indicele german principal a crescut, pentru a încheia al cincilea an consecutiv cu creștere. Prin valul de pe 2 decembrie a fost anticipat tradiționala reuniune de Crăciun, spune expertul de la DZ Bank.

MDAX s-a ridicat însă la un nivel reocrd. A crescut cu 0,3% pentru un scor de 22.167 puncte. Indicele valorilor tehnologice, TecDAX, a câștigat 1,3% pentru un total de 1811 puncte. În timp ce alți indici din familia DAX au înregistrat creșteri încă de la începutul anului, TecDax merge în continuare în jos. Pare însă că acest indice va salva situația până la finalul anului.

Însă bursele de la New York au fost cele care și-au arătat mușchii un weekend lung de Crăciun. Nasdaq-Composite a atins un nou record, de 5509 puncte. Indexul Dow Jones a crescut în comparație cu 0,2% pentru un total de 19.972 puncte, S&P-500 a câștigat 0,4%, iar Nasdaq-Composite 0,6%. Vânzările vor rămâne însă reduse în această perioadă, la fel ca și în Germania, pentru că mulți brokeri și-au luat liber între sărbători.

De la victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale, cursul mai multor valori de pe Wall Street a crescut puternic, alimentate de promisiunile electorale, de programul economic promis și de planurile pentru reducerea de taxe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/marktberichte/Nasdaq-klettert-auf-Allzeithoch-article19416316.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 79