NATO recomandă Rusiei strategia nucleară

53277141

NATO recomandă Rusiei strategia nucleară

SUA și NATO se extind în fostele zone de influență ale Uniunii Sovietice. Rusia răspunde acru. Moscova anunță că își va extinde arsenalul nuclear. Acum Occidentul răspunde.

Datorită tensiunilor cu Moscova, NATO dorește să se consulte în cadrul întâlnirii miniștrilor apărării de la mijlocul săptămânii acesteia pentru prima dată de ani zile cu privire la strategia nucleară a Rusiei. Baza este un document secret pe care conducerea NATO l-a pregătit, raportează Welt am Sonntag citând informații din partea diplomaților NATO de rang înalt.

Există o îngrijorare majoră cu privire la strategia nucleară a Rusiei. Armele nucleare joacă un rol important în noua strategie a Rusiei pentru așa-numitul “război hibrid”, spune un diplomat pentru Welt am Sonntag.

Alianța occidentală de apărare va analzia acum profund raportul, pentru a determina în ce mod poate utiliza președintele rus Valdimir Putin armele nucleare în confruntarea sa cu puterile occidentale, cât de puternice sunt capabilitățile nucleare ale Moscovei și ce consecințe pot aduce acestea pentru țările membre NATO.

Rusia a anunțat recent extinderea arsenalului său nuclear. Moscova vrea să își procure peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale pentru purtarea de focoase nucleare, acestea doar până la sfârșitul anului. Aceste rachete sunt capabile să atingă chiar și cele mai avansate sisteme de apărare aeriană, a declarat președintele rus Vladimir Putin marți, conform agenției de știri RIA Novosti. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a criticat planurile și a catalogat măsura drept periculoasă.

http://www.n-tv.de/politik/Nato-beraet-Russlands-Nuklear-Strategie-article15344261.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =