NATO trimite avioane de supraveghere și trupe pentru a ajuta Turcia să-şi protejeze spatiul aerian

fighter-jets-used-by-allied-forces-libyan-airstrike

NATO a anunta ca va trimite avioane de supraveghere în Turcia pentru a proteja spațiul aerian al aceste tări membre, pe fondul conflictelor tot mai mari cu Rusia. Alianța va implementa sistemului Boeing E-3 Sentry, ca parte a pachetului său de apărare din Ankara datorită crizei siriene.

Germania a trimis mai multe avioane de supraveghere în orașul turc Konya, a declarat ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării. Cu toate acestea, numărul de trupe și avioane care urmează să fie utilizate nu a fost dezvăluit.

Pachetul de apărare NATO – care include patrulare aeriană îmbunătățită și prezență navală – pentru Turcia a fost stabilit pe 18 decembrie, pe fondul escaladării tensiunilor cu Moscova. Inca de când avioane turcești au fost doborâte de un bombardier rusesc pentru presupusa încălcare a spațiului său aerian, Irak, Siria și Turcia rămân volatile.

Miscarea NATO are ca scop stabilizarea spațiului aerian turc și evitarea incidentelor conflictuale , cum ar fi cel cu Rusia. Unii parlamentari germani, cu toate acestea, au pus la îndoială desfășurarea planului.

Germania, care reprezintă aproximativ o treime din forțele implicate în misiune, nu a divulgat detalii ale operațiunii, ministerul apărării declarand că este încă în fază inițială de desfășurare. Avioanele AWACS ale NATO sunt operate de un echipaj multinațional care cuprinde aproximativ 16 persoane.

http://www.ibtimes.co.uk/nato-dispatches-awacs-planes-troops-protect-turkish-airspace-over-russia-spat-1535000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =