NAVA DE VIS

  • Hamburg-HA-Bilder-Fotogalerien-LondonNoi proprietari ai “MS Deutschland”

Un “hedgefond” cumpără vasul MS Deutschland. Iar cumpătărotul, o firmă din Munchen, a fost anterior implicată la producătorul de băuturi spirtuoase, Berentzen.

 

Vasul, cunoscut ca și “nava visurilor”, a trecut în proprietatea companiei Callista Private Equity, cu sediul la Munchen, prin obținerea pachetului majoritar de acțiuni. Fostul proprietar este concernul Aurelius, cu sediul tot la Munchen. Directorul general al Callista a declarat că pentru ei această achiziție reprezintă o mare oportunitate. Acest grup de afaceri este specializat în achiziția de firme, companii sau afaceri cu o cifră de afaceri între 10 și 200 de milioane de euro și dorește reabilitarea acestora. Printre cele mai cunoscute investiții ale lor se numără Blaupunkt, care produce echipamente audio pentru automobile, dar și producătorul de băuturi spirtoase, Berentzen.

 

Meier a lăudat proprietarii anteriori, declarând că Aurelius a condus nava în ultimii ani pe o vreme furtunoasă. Iar MS Deutschland își va păstra destinația de “hotel luxos pe mare”. Nava va continua de asemenea să navigheze sub pavilion german. În 2012 proprietarii au avut intenția să treacă nava sub pavilion maltez, din motive de costuri. Dar această intenție a provocat senzație în presă, fostul căpitan Andreas a făcut publice aceste planuri, dar a fost ulterior concediat. Numărul de clienți fideli ai vasului a crescut cu 14% în 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63