Nava spațială a celor de la Apple va “decola” în luna aprilie

Din anul 2011 Apple lucrează la noul său sediu central. Acesta urmează să fie deschis: mii de angajați vor lucra în clădirea rotundă din Cupertino și acestora nu le va lipsi nimic.

Noul sediu central al Apple localizat în California își deschide porțile în luna aprilie pentru primii angajați. Mutarea a peste 12.000 de angajați va dura peste șase luni, anunță compania. Lucrările de construcție se vor extinde peste vară.
Deja din anul 2011 Apple lucrează la noul său sediu din localitatea Cupertino. Privită de sus clădirea va semăna cu o gogoașă gigantică care a aterizat în mijlocul unei zone rezidențiale. În “naveta spațială” se regăsesc birouri cu o suprafață totală de peste 260.000 de metri pătrați. În interiorul cercului va fi amenajată o livadă, o pajiște și un lac.

Noul sediu central va avea totul la superlativ: o fațadă-gigant construită din sticlă, iar după datele companie va reprezenta cea mai mare construcție din panouri de sticlă din lume. Pentru vizitatori va exista un Apple Store în interior și o cafenea. Pentru angajații săi Apple va amenaja și un studio de fitness de aproape 1000 de metri pătrați. În mod alternativ ei vor putea să alerge pe o pistă lungă de două mile.

Întreaga clădire va fi operată complet pe bază de curent electric ecologic. De asemenea, Apple a adăugat panouri solare amplasate pe acoperiș, care au o capacitate de 17 megawați – compania spune că este cea mai mare instalație cu panouri solare din lume. Noua clădire Apple va fi de asemenea cea mai mare clădire din lume cu ventilație naturală, care timp de doisprezece luni pe an nu are nevoie de încălzire sau aer condiționat. Un auditoriu cu 1000 de locuri va fi numit după co-fondatorul companiei, Steve Jobs.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apples-Raumschiff-startet-im-April-article19714623.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 6