NB PIERDE 0.8 MLD

  • Containerschiffe im Hamburger HafenHSH Nordbank, pierdere de 800 milioane de euro

HSH Nordbank a alunecat în 2013 mai mult în pierdere. Acesta s-a ridicat la aproximativ 814 milioane de euro. Prin urmare banca va fi nevoită să ofere din 2019 garanții mai mari statelor federale Hamburg și Schleswig.

 

HSH Nordbank cade mai puternic în sarcina statelor federale Hamburg și Schleswig, datorită crizei ce se desfășoară în transportul maritim. Banca a nunțat joi că se așteaptă ca din 2019 vor fi nevoiți să ofere 1,6 miliarde de euro ca și garanție, cu 300 de milioane de euro mai mult decât se așteptau anterior. HSH trebuie să semnaleze proprietarii despre proporția în care vor avea nevoie de această garanție în următorii ani.

 

Președintele Consiliului, Thomas Mirow, a vorbit landurilor deja din luna februarie cu privire la necesitatea unei garanții mai mari, doar că nu a specificat concret suma necesară la acel moment. Landurile Hamburg și Schleswig-Holstein dețin împreună 85% din HSH Nordbank. Datorită crizei din transportul maritim instituția financiară a majorat în ultimul trimestru al anului 2013 provizioanele pentru credite depreciate. HSH a pus deoparte suma de 880 de milioane de euro, cu aproape o treime mai mult decât în anul precedent. Iar pierderea instituției a ajuns la 814 milioane de euro,  cu 700 de milioane mai mult decât în anul precedent.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/hsh-nordbank-macht-gut-800-millionen-euro-verlust-a-963687.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 68