Ne-am angajat față de transportatori că vom grăbi proiectul de ordonanță de modificare a Legii 38

Proiectul de ordonanță de modificare a Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere va fi promovat mai repede, a declarat, miercuri ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Ministrul a primit, miercuri, la Palatul Victoria, o delegație a Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

“Am încheiat un protocol prin care dumnealor renunță la proteste și în care noi ne-am asumat că vom grăbi acel proiect de ordonanță cu privire la modificarea Legii 38”, a afirmat Gabriel Petrea.

El a precizat că protestatarii au început să părăsească deja Piața Victoriei.

Conform protocolului semnat de ministrul Petrea cu reprezentanții COTAR, va fi promovat, în maxim 30 de zile, proiectul de OUG cu privire la modificarea Legii 38/2003. Proiectul a fost transmis în consultare prealabilă de Ministerul Transporturilor, printr-o adresă din 16 martie, către Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Acesta a fost întocmit în urma discuțiilor cu reprezentanții COTAR, din 10 martie.

De asemenea, potrivit protocolului, se va menține deschis dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor București-Ilfov.

În aceste condiții, reprezentanții COTAR s-au angajat să renunțe la protestele prevăzute pentru miercuri, joi și vineri, se mai arată în protocol.

Peste 400 de taxiuri, 90 de microbuze și mai mult de 500 de persoane participau, miercuri dimineață, la ora 9,00, în fața Guvernului, la o acțiune de protest, potrivit estimărilor Poliției Rutiere.

Protestul a fost organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, pe fondul nemulțumirilor față de pirateria din sector și transportul neautorizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4