Neamtul: muncesc ca sa pot manca, francezul: maninc, ca sa pot munci

Snapshot 2014-07-27 16-10-58

Filozofia din titlu am trait-o pe propria-mi piele. Era in anii ’90 cand calatoream pentru oportunitati de afaceri. Asa s-a facut ca mai multa vreme, cu un birou la Heidelberg, deci aproape de francezi sa am posibilitatea sa fac afaceri si in Germania si in Franta. La nemti pranzurile de atunci, business launch-urile de azi durau maxim o ora, la francezi 4-5 ore -:). Astfel am inteles diferenta de concept si cult al muncii, fapt care oarecum il vedem si in activitatea de zi cu zi, si la unii si la altii.

In acest context,care acum nu mai e o curiozitate,francezii au dat olege care aparent e originala si surprinzatoare, dar daca o corelam cu ce ati citit anterior veti intelege ca nu-i chiar asa-poate invatam si noi ca in business timpul muncii e al muncii si al relaxarii e doar al refacerii.Nu de altfel dar sa nu ajungem ca in comparatia ilustrativa de mai jos.

Snapshot 2014-07-27 16-15-02

 

Prin urmare angajații din Franța nu trebuie să-și facă griji să răspundă la e-mail-uri, telefoane, sau texte după ora 18. Guvernul din Franța a decis că este ilegal să lucrezi după ora 18, scrie pe www.testatinromania.ro si preluat conform Guardian.

Săptămâna trecută grupuri de angajați și sindicate din Franța au semnat un nou acord prin care angajații din sectorul tehnologiei trebuie să-și închidă telefoanele după ora 18.

Read more at http://www.testatinromania.ro/franta-este-ilegal-sa-raspunzi-la-e-mailuri-dupa-ora-18/#4rUC7q8QmgBRC6E3.99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 74