Neasteptat, un milion de iPhone-uri/zi s-au vandut in ultima luna

3ljj1043

Apple rupe marja
O marj[ bruta de 38% spune totul. Dar la Apple mai trebuies atinse și alte superlative pentru ca acționarii și analiștii să fie mulțumiți. Acesta este cazul trimestrului trecut.

Apple a urcat din nou puternic veniturile și profitul și a îndeplinit așteptările. Un motiv important pentru creșterea profitului au fost cifrele puternice din vânzări ale noului model iPhone la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru comercial. Astfel Apple a putut compensa cifrele slabe din partea iPad. Acțiunile au ajuns să piardă puțin pe bursă ca și reacție.

Concernul a vândut conform propriilor date fix 39,3 milioane de iPhone. Cu un an înainte concernul se situat abia la 33,8 milioane unități. Analiștii se așteptau la o creștere comparativ cu anul precedent până la un volum de 37,8 milioane de unități adica circa un milion de bucati pe zi.

iPhone 6 și mai marele iPhone 6 Plus au sosit pe piață pe data de 19 septembrie și astfel cu puțină vreme înainte de sfârșitul trimestrului, pe 27 septembrie anul acesta. În primul weekend de la lansare au vândut peste 10 milioane de unități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-laesst-die-Marge-krachen-article13815451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 11