Necazurile Toshiba continuă cu noi pierderi și vânzări în scădere

_85532184_toshibapic

Necazurile Toshiba continuă cu noi pierderi și vânzări în scădere

Toshiba a raportat o pierdere neta in primul trimestru al anului, în timp ce vânzările au scazut la cel mai jos punct din ultimii doi ani și jumătate. Firma a mentionat într-o declarație că pierderile sale nete pentru perioada trimestrială au fost de 12,3 miliarde de yeni (102 milioane de dolari).

Aceasta a intâmpinat performante slabe în domeniul electrocasnicelor, televizoarelor, precum şi a calculatoarelor. Săptămâna trecută, compania cu sediul la Tokyo a raporat o pierdere netă pentru intregul an , până pe martie, de 318 milioane de dolari

În prima sa declarație despre rezultatele trimestriale, Toshiba a declarat luni, că economia Japoniei nu a prezentat semne de accelerare, din cauza performanței lente a întreprinderilor mici care depindeau de cererea internă. Japonia, a treia cea mai mare economie din lume, a anunțat săptămâna trecută o scădere revizuită a consumului privat la 0,7%, de la o estimare anterioara de 0,8%.

Țara se bazează pe consumul intern pentru circa 60% a economiei sale. Președintele și vicepreședintele Toshiba a demisionat în luna iulie, după ce un juriu independent a acuzat compania de supraevaluare a profitului în ultimii şase ani. S-a constatat că profitul de exploatare au fost supraevaluat la 1.22 miliarde de dolari, aproximativ triplu faţă de o estimare inițială de Toshiba.

http://www.bbc.com/news/business-34244350

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =