Negocierile Brexit durează mai mult

Marea Britanie vrea ca în decurs de doi ani de zile să realizeze ieșirea din Uniunea Europeană și să negocieze un acord înlocuitor. Economiștii germani sunt siguri de faptul că va fi necesară o perioadă mult mai lungă. Londra se află într-o poziție mai slabă.

Profesorii germani de economie nu cred că este posibil ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană în decurs de doi ani de zile iar în aceeași perioadă să renegocieze un acord înlocuitor. Într-un sondaj al institutului Ifo de la München 70% din cei 125 de economiști chestionați au dat o perioadă de doi ani de zile ca fiind nerealistă pentru a implementa un acord de liber schimb european.

Doar 21 dintre ei cred că este posibil ca acest lucru să se petreacă în doi ani de zile, restul sunt nesiguri. Marea majoritate a profesorilor cred că în cazul unui Brexit atât UE cât și Marea Britanie vor avea de suferit. 63% se așteaptă ca pe viitor politica comercială a UE să devină protecționistă.

UE și Mare Britanie ar trebui să încerce să păstreze comerțul liber în picioare cât mai mult timp posibil, cere Niklas Potrafke, conducătorul centrului Ifo pentru Finanțe Publice și Economie Politică.

Marea majoritate a economiștilor chestionați văd Marea Britanie în poziția slabă de negociere față de europeni. O mare majoritate crede că cel mai probabil țara va încheia un acord de liber schimb cu SUA. Premierul britanic Theresa May va înainta în luna martie în mod oficial cererea de retragere din uniune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brexit-Verhandlungen-dauern-laenger-article19705333.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24