Negocierile comerciale TTIP ar putea fi oprite, avertizează ministrul francez

_89548715_ttip

Discuțiile dintre SUA și UE asupra amplului acord comercial TTIP ar putea fi oprite, potrivit ministrului comerțului Franței. Matthias Fekl a declarat că o înghețare a discuțiilor pentru parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții este “probabil varianta cea mai buna” fără o schimbare din partea SUA. Ministrul francez, care a amenințat că va părăsi discuțiile anul trecut, a declarat că Europa a oferit mai mult cu puțin în schimb. Declaratiile vin la o zi după ce Greenpeace a divulgat documentele referitoare la discutii.

Grupul ecologic a eliberat 248 de pagini de documente clasificate, care demonstrează că standardele UE privind sănătatea publică risca să fie compromise de acordul de liber schimb major. Fekl, ministrul francez al comerțului exterior, a declarat că oprirea discutiilor pare a fi cea mai potrivită opțiune “, având în vedere starea Statelor Unite de azi. “Este un acord care, așa cum ar fi astăzi, ar fi o afacere proastă”, a declarat el într-un interviu acordat unui radio francez.

Franța este, de asemenea ingrijorată că TTIP nu oferă garanții pentru agricultura franceză sau un acces mai bun pentru companiile sale mici și mijlocii in Statele Unite, a mai spus acesta.

TTIP, care trebuie să fie aprobat de către toate cele 28 de țări ale UE, ar armoniza reglementările într-o gamă foarte mare de sectoare de activitate, care ar putea oferi un impuls pentru exportatorii de ambele părți ale Atlanticului. Câștigurile potențiale pentru UE ar putea ajunge la 119 miliarde de euro într-un an și 95 miliarde de euro pentru SUA, în conformitate cu grup de reflecție economic european, Centrul de Cercetare a Politicilor Economice. Cu toate acestea, militanții au avertizat că favorizează o afacere mare și ar conduce la reglementare mai slabă.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36191577

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 95