Negocierile de aderare cu Turcia se opresc la pedeapsa capitală

192200fb1dbd4f08746df080beb7fac4

Dezbaterile din Turcia, privind reintroducerea pedepsei capitale, provoacă reacții semnificative din Europa. Pentru Germania negocierile de aderare ale Turciei la UE ar fi instantaneu blocate. Există și avertismente din partea Statelor Unite ale Americii.

Guvernul federal german exclude fără drept de apel integrarea Turciei în Uniunea Europeană dacă aceasta va reintroduce pedeapsa cu moartea. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a declarat la Berlin că pedeapsa cu moartea este un element total inacceptabil pe teritoriul Uniunii Europene.

În același timp el a descris ca îngrijorătoare dezbaterile dechise de președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru o revenire la pedeapsa cu moartea. Aceasta a fost scoasă din practică în anul 1984 în Turcia, apoi interzisă prin lege în 2004.

De atunci Turcia s-a obligat să respecte protocoale suplimentare ale Convenției Europene pentru Drepturile Omului. Negocierile de aderare dintre UE și Turcia progresează lent de ceva vreme.

Seibert a declarat că UE este o comunitate care este unanim de acord că pedeapsa cu moartea este ceva cu totul inacceptabil. Reintroducerea sa ar însemna oprirea imediată a negocierilor.

http://www.n-tv.de/politik/Bei-Todesstrafe-enden-Beitrittsgespraeche-article18217116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2