Negocierile pornesc cu un program restrâns

2015-06-24T175835Z-1581373583-GF10000138029-RTRMADP-3-EUROZONE-GREECE

Negocierile pornesc cu un program restrâns

Se pare că echipa greacă de negocieri ar fi retras o propunere înaintată anterior. Este vorba despre creșterea contribuțiilor la sistemul de pensii. Timpul devine însă și mai prețios. Mai rămân doar câteva ore pentru încheierea unui acord.

Deja la ora 6 dimineața înalții funcționari ar fi venit împreună la Bruxelles pentru a încerca să medieze în continuare un compromis între Grecia și creditorii săi. Noaptea a avut loc ultima rundă de negocieri de la cel mai înalt nivel, iar aceasta s-a încheiat după fix 90 de minute, pe la ora 1 noaptea.

La această rundă au participat pe lângă premierul grec Alexis Tsipras și șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, președintele BCE, Maria Draghi, președintele grupului euro, Jeroen Dijsselbloem și directorul executiv al Fondului de Salvare Euro ESM, Klaus Regling. Rezultatul nu a fost însă făcut public.

Înainte s-au întâlnit miniștrii de finanțe ai statelor euro. Nici din această întâlnire nu s-a anunțat un rezultat. Dijsselbloem a dat însă o declarație foarte rară de unde reise că grupul euro a fost informat cu privire la starea discuților dintre Grecia și instituții. Dar un acord nu există, iar discuțiile vor continua joi la ora 13.00.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Verhandlungen-starten-mit-engem-Zeitplan-article15372726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 14