NEMTI, 2 JOBURI

  • 3,w=650,c=0.bildNemți cu două joburi

Tot mai mulți germani lucreză în două locuri. O profesie principală și un minijob pe lângă. Dar în cazul multora, minijobul a fost primul.

S-a dublat proporția persoanelor din Germania care câștigă venituri suplimentare, în plus față de locul de muncă principal, în ultimii 10 ani. În iunie 2013 au fost 2,62 de milioane de angajați la un loc de muncă supus impozitelor sociale ce aveau cel puțin un minijob pe lângă. Proporția reprezintă, fiecarea al 11-lea lucrător din acest grup. În anul 2003 această proporție este de unul la fiecare 23 de angajați.

Această tendință este prezentă deja de mai mulți ani. Cu toate acestea, lipsesc mai multe detalii cu privire la situație. Nu este de exemplu clar dacă angajații lucrează cu normă întreagă la locul lor de muncă principal. De asemenea, este clar care din joburi a fost primul. Numărul de minijoburi nu a crescut începând cu anul 2009, dar în schimb a crescut numărul de joburi supuse impozitării de fonduri sociale. Este posibil ca mulți germani să fi avut primul minijob și să îl fi adoptat apoi pe al doilea. Unii au tras de aici concluzia că pentru multe persoane nu este suficient o singură sursă de venit pentru a trăi. Când oamenii sunt nevoiți să se îndrepte către al doilea loc de muncă pentru a supraviețui financiar, înseamnă că în Germania este o problemă. Reprezentantul verzilor, Pothmer, reprezentant în Parlamentul European, a propus ca salarul minim pentru mini-joburi să fie crescut la 8,5 euro/oră.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/minijobs-mehr-leute-haben-zwei-stellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 27