Nemtii, concurenti, dar uniti, directoarea Daimler se mută la Volkswagen

christine-hohmann-dennhardt-daimler-vw
Christine Hohmann-Dennhardt preia din ianuarie responsabilitate pentru integritate și drepturi la Volkswagen. Jurista ar trebui să ajute compania să facă față scandalului privind emisiile de gaze.

Concernul VW aduce pe directoarea de la Daimler, Christine Hohmann-Dennhardt pentru ameliorarea efectelor scandalului privind emisiile de gaze.

Concurentul din Stuttgart a făcut o promisiune acestei dorințe a VW și îi va permite fostei judecătoare să își încheie prematur contractul ce expira în februarie 2017, anunță ambii constructori auto.

Hohmann-Dennhardt va face mutarea la 1 ianuarie anul viitor către Volkswagen AG.

Promovata juristă preia departamentul pentru conformitate (integritate și drepturi), nou fondat. Pe lângă funcția de la Curtea Constituțională Federală, Hohmann-Dennhardt a fost, de asemenea ministrul de justiție hessian pentru SPD. A devenit prima doamnă director din istoria concernului VW.

La Daimler ea a condus, de asemenea departamentul pentru integritate și drepturi. A trecut la Daimler după ce concernul de la Stuttgart a fost în centrul unui scandal în SUA pentru dare de mită și a trebuit să fondeze un astfel de departament pentru a satisface cerințele exigente ale autorităților americane.

Șeful consiliului de supraveghere de la VW, Hans Dieter Pötsch, ar fi spus, potrivit raportului de presă, că se bucură că doamna Dr.Hohmann-Dennhardt a putut fi convinsă să ocupe o astfel de funcție importantă în cadrul concernului.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2015-10/vw-skandal-daimler-vorstand-integritaet-recht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3