Nemții cumpără mai multe țigări

38vh0426De ani de zile consumul de tutun din Germania s-a redus. Dar noile cifre ale Biroului Federal de Statistică arată că acest trend s-a încheiat anul trecut, în ciuda taxelor extrem de ridicate și a numeroaselor interdicții împotriva fumatului.
Fumătorii germani au cumpărat în anul 2015 mai multe țigări comparativ cu anul precedent, ceea ce reprezintă prima creștere de acest gen din ultimii ani. Volumul de țigări impozitate s-a majorat cu 2,2% sau 1,7 miliarde de bucăți, anunță Biroul Federal de Statistică.

Aceasta este prima majorare din anul 2011.
În total au fost impozitate 81,3 miliarde de țigarete. În anul 2014 a fost înregistrată cea mai redusă cantitate de la reunificarea Germaniei, cu un total de 79,5 miliarde de bucăți. În comparație în anul 1991 se aplicau în Germania accize asupra a 146,5 miliarde de țigări.

Acest viciu păcătos aduce venituri sănătoase în trezoreria ministrului federal de finanțe, Wolfgang Schäuble. Anul trecut au fost vândute produse din tutun cu o valoare de piață de 26,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o majorare de 1,3 miliarde de euro sau de 5,4% față de anul precedent. Doar în primele unsprezece luni ale anului trecut veniturile din accize impuse pe produsele din tutun au luat amploare cu aproximativ cinci procente și au adus bugetului german de stat 12,7 miliarde de euro.

Chiar și consumul de tutun de pipă și narghilea a luat amploare anul trecut, în mod impresionant, cu 27,5% față de anul anterior. În contrast, vânzările de țigări de foi și trabucuri au scăzut cu 23,4%. Declinul puternic este pus pe seama unei directive a Uniunii Europene intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2015, de taxare a trabucurilor ecologice, explică statisticienii. Astfel că acestea s-au scumpit semnificativ.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-kaufen-wieder-mehr-Zigaretten-article16747731.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 73