Nemții cumpără mai puține smartphone-uri

Dacă mergeți în Germania, în autobuze, gări sau chiar și pe stradă puteți vedea oameni care se holbează pur și simplu la telefoanele lor mobile. Marea majoritate a germanilor folosesc astfel de dispozitive. Nu este deci de mirare că vânzările au scăzut în anul 2016, pentru prima dată în istorie.

După un curs de creștere ce a durat ani de zile, vânzările de smartphone au scăzut în Germania pentru prima dată în istorie în comparație cu anul precedent. După cifrele din industrie comercianții au vândut anul trecut un total de 23,2 milioane de dispozitive, deci cu două milioane mai puțin decât în 2015. Piața este suprasaturată, este de părere Hans Joachim Kamp, președintele de consiliu în cadrul Asociației Industriale pentru Electronică de Divertisment.

În ciuda unei ușoare scăderi de preț, vânzările au scăzut și ele cu 2,7% pentru un total de 9,6 miliarde de euro. Kamp spune că smartphone-ul rămâne în continuare cel mai important segment al industriei, datorită numărului mare de unități vândute.

În total vânzările din domeniu au scăzut ușor în anul 2016, potrivit indexului Cemix și a rămas în urma așteptărilor. Inclusiv televizoare, telefoane, difuzoare și alte electronice similare, vânzările s-au ridicat la 26,6 miliarde de euro, deci cu un miliard mai puțin ca și în 2015.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-kaufen-weniger-Smartphones-article19718490.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 36 =