Nemții cumpără semnificativ mai multe automobile

img_0447
Vânzările de automobile din Germania au crescut puternic, cum nu s-a mai întâmplat de ani de zile. 3,35 de milioane de automobile noi au fost vândute în 2016 în Germania. Chiar și afacerile cu automobile rulate au mers extrem de bine. Există doar un mare producător de automobile care nu a reușit să profite de boom.

În Germania au fost vândute anul trecut atât de multe automobile cum nu s-a mai întâmplat de șapte ani. Cu un plus de fix cinci procente până la un total de 3,35 milioane de aunități, piața auto germană a crescut pentru a treia oară consecutiv. “2016 a fost un an puternic”, spune Matthias Wissmann, președintele Asociației Industriei Automobilistice. Dintre marile mărci germane, doar VW a înregistrat pierderi.

Chiar și automobilele rulate sunt căutate: Biroul Federal German pentru Vehicule Motorizate a numărat 8,37 milioane de transferuri de proprietate, cu un procent mai mult ca și în anul precedent și cel mai ridicat nivel din ultimii câțiva ani. În fabricile auto germane au fost produse anul trecut 5,74 milioane de automobile, cu un procent mai multe ca și în anul precedent.

Pe piața germană au crescut în special producătorii străini, cu un plus de opt procente, revenindu-le fiecare a treia înmatriculare din 2016. Cea mai importantă marcă de import este Skoda, care face parte tot din concernul VW.

Emblema VW a fost prezentă în 2016 pe fiecare a cincea mașină nouă înmatriculată în Germania. Înmatriculările de automobile noi cu marca de bază de la Wolfsburg au scăzut cu toate acestea cu 4,3% pentru un total de 656.000 de automobile. VW încă suferă de pe urma scandalului privind manipulările de emisii în cazul mașinilor cu motoare diesel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-kaufen-deutlich-mehr-Autos-article19472731.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 37