Nemții, în dispoziție bună pentru cumpărături

62418028

Pentru consumatorii germani anul trecut a fost avantajos din punct de vedere financiar. Aceștia au cheltuit cu aproximativ 1,9% mai mult pe consumul privat, cifră ajustată în fața inflației. Pe lângă dispoziția generală bună pentru cumpărături, se arată responsabilă de acest lucru și o creștere redusă a prețurilor de consum.

Banii au fost ieftini anul trecut: consumatorii din Germania au cheltuit cu 1,9% mai mult ca și în anul precedent, cifre calculate fără efectul inflației, spun cei de la Biroul Federal de Statistică cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorilor. A fost cea mai puternică creștere din anul 2000, atunci când, consumul privat s-a majorat cu 2,1%.

Gospodăriile au cheltuit în anul 2015 mai mulți bani pentru vizite la restaurante și cazare la hotel. Aici cheltuielile s-au majorat cu șase procente. Pentru cheltuieli de întreținere a locuinței, mobilier și electrocasnice, aceștia au scos din buzunar cu 3,4% mai mult. De asemenea, prețurile la utilități, pentru apă, curent electric, gaz sau încălzire s-au majorat cu doar 11%, în special datorită reducerii masive de preț la păcură, spun cei de la Biroul de Statistică.

Pe lângă dispoziția generală bună față de cumpărături, a existat o creștere ușoară a prețurilor de consum cu doar 0,3%, ceea ce a motiv o creștere substanțială a cheltuielilor de consum, explică statisticienii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-sind-in-bester-Kauflaune-article17226756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =