Nemții iubesc produsele Fairtrade

8446cc9c7dda85c8a0b8f7a24d2aa16c

Aproape un miliard de euro cheltuie consumatorii germani pentru produse ce sunt certificate pentru un comerț echitabil. Un nou record și un plus de aproape 20 de procente față de anul anterior. În comparație cu vecinii lor, germanii sunt însă departe din acest punct de vedere.

Consumatorii germani au cheltuit anul trecut semnificativ mai mulți bani pentru produse Fairtrade. Vânzările de mărfuri provenite din comerțul echitabil a crescut cu 18% la 978 milioane de euro, după cum anunță asociația TransFair. În medie fiecare consumator ia produse din această categorie în valoare de doisprezece euro. Cu toate acestea consumatorii din Germania sunt relativ indiferenți față de aceste produse în comparație cu vecinii lor. Spre exemplu, în Elveția se cheltuie fix 58 de euro pe cap de locuitor pentru astfel de produse iar în Austria 21,50 euro.

Deosebit de puternic au crescut vânzările de banane provenite din comerțul echitabil și anume cu 32% pentru o cantitate record de 68.000 de tone. Astfel fiecare a zecea banană vândută în Germania a purtat anul trecut sigla Fairtrade.

De asemenea și în cazul cafelei a existat un plus de patru procente și vânzări totale de fix 14.000 de tone. În cazul florilor vânzările de produse Fairtrade au crescut potrivit TransFair cu șase procente la 365 de milioane de bucăți. În special trandafirii Fairtrade au fost puternic căutați. Fiecare al patrulea fir de trandafir vândut în Germania a fost un produs Fairtrade.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fairtrade-Produkte-bei-Deutschen-beliebter-article17661661.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1