Nemții mănâncă mai multe ouă ca niciodată

0bcc514552f7d1bce3d1f714af5df163

Paștele este, evident, cea mai importantă sărbătoare a anului pentru producătorii de ouă. În ultimele luni nemții au consumat, cu toate acestea, un număr record din acestea. Militanții pentru protecția animalelor critică condițiile în care sunt ținute găinile ouătoare.

Chiar la timp pentru Paște, producătorii de oua din Germania înregistrează un record. Consumul de ouă pe cap de locuitor este la cel mai ridicat nivel de la reunificare. 232 de ouă au fost consumate în medie de fiecare cetățean în anul 2014, iar anul trecut cifra a fost de 233, după cum anunță o asociație din domeniu.

Starea de spirit din economia germană este bună, spune șeful asociației, Günter Scheper. Există o situație favorabilă stabilă la ora actuală și de asemenea potrivită pentru producătorii de pe piață. Acestea sunt cuvintele care în aceste zile reprezintă regula din agricultură.

Fermierii se plâng de scăderea de prețuri la lapte și porci. Potrivit experților din industrie de la “Marktinfo Eier und Geflügel” (MEG), plusurile din vânzările ocazionate de sărbătorile de Paște sunt adesea supraapreciate. Se pare că în luna cu pricina o gospodărie medie cumpără doar cu două ouă mai mult decât în mod normal.

Prețurile au crescut ușor încă de la începutul anului. Zece ouă din crescătorii intensive (clasa de greutate M) costau în medie în luna ianuarie și februarie 1,26 euro, cu 17 cenți mai mult ca și în urmă cu doisprezece luni. Chiar și ouăle bio s-au scumpit: zece ouă bio costă în primele două luni ale acestui an 3 euro, cu 16 cenți mai mult ca și în anul precedent. Media întregului an 2015 s-a situat la 1,08 euro pentru ouă din crescătorii intensive, 1,66 euro pentru cele din crescătorii tradiționale și 2,85 euro pentru cele bio.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-essen-so-viele-Eier-wie-nie-article17273931.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 9