NEMTII MUNCESC NU GLUMESC

3-format530

Nemții cei muncitori
Numărul de angajați crește, dar de asemenea, fiecare dintre aceștia trebuie să depună un efort tot mai mare. In totalitatea lor muncitorii germani au acordat în primele trei luni ale anului un total de 15 miliarde de ore muncii lor.

Lucrătorii din Germania lucrează azi mai mult decât în oricare din ultimii 22 de ani, conform statisticilor de pe primele trei luni ale anului 2014. Volumul de lucru a urcat odată cu redresarea economică în primul trimestru a anului 2014. Astfel, numărul total de ore lucrate de angajații din Germania s-a ridicat în prima parte a anului 2014 la 15 miliarde de ore, conform Insitutului pentru Cercetări pe Piața Muncii de la Nürnberg, ce a făcut publice aceste informații în decursul zilei de marți. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut s-a înregistrat o creștere de 2,8%.

Comparativ cu trimestrul al patrulea din anul 2013, volumul de muncă a crescut în consecință cu 1,4% după ajustările sezoniere și calendaristice. Punctul forte al economiei a consolidat trendul pozitiv în ocuparea forței de muncă. Un volum mare de muncă a fost măsurat cel mai recent în al treilea trimestru al anului 1992, când s-au măsurat în total 15,3 miliarde de ore de muncă. Comparativ cu trimestrul precedent, numărul de persoane angajate pe piața muncii a crescut ușor, cu 0,8%. Timpul de lucru a crescut cu 2% pe fiecare angajat. Angajații cu normă întreagă au lucrat în medie 38 de ore pe săptămână, iar cei cu part-time au lucrat în medie 15 ore. Iar fiecare angajat a beneficiat în medie de 11,6 ore suplimentare în primul trimestru al anului 2014.

Creșterea se datorează în special faptului că angajații au lucrat în medie mai mult decât cu un an mai devreme. Numărul de ore lucrate de cei 41,74 angajați au crescut ușor. Pe de altă parte, aceștia au efectuat, de asemenea, mai multe ore suplimentare decât în primul trimestru al anului 2013. În același timp, a scăzut numărul de ore nelucrate de angajați ca urmare a solicitării concediului medical, la începutul anului 2014.

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/der-aufschwung-macht-arbeit-deutsche-arbeiten-so-viel-wie-seit-22-jahren-nicht-mehr/10014498.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20