Nemții primesc prime pentru cumpărarea de automobile electrice

4856baa1afcadc4d5039e3193c84b57c

În patru ani ar trebui ca pe străzile din Germania să ajungă un număr total de 1 milion de automobile complet electrice, la un număr actual de 45 de milioane de automobile personale care se află în prezent în circulație. Pentru a reuși acest lucru, cumpărătorii de mașini vor primi un sprijin financiar, chiar de la statul german. Există însă critici masive față de această măsură.

Controversatele prime pentru cumpărarea de automobile electrice ar trebui să fie achitate deja de luna următoare. Startul este însă planificat odată cu adoptarea deciziei de către guvern în luna mai, spune ministrul federal de finanțe, Wolfgang Schäuble, la Berlin. Măsura are o durată limită de desfășurare, până cel târziu în anul 2019, însă cabinetul speră ca fondurile să se epuizeze cu multă vreme înainte de data limită. Primul venit, primul servit, spune politicianul CDU. Dacă se va depăși volumul propus al primelor, de 1,2 miliarde de euro, atunci se va renunța la măsură.

Conceptul cuprinde prime de 4000 de euro la cumpărarea unui automobil complet electric și prime în valoare de 3000 de euro la cumpărarea unui automobil hibrid. Fondurile vor fi asigurate pe jumătate de guvernul federal, iar jumătate de industrie, după cum s-a decis în cadrul întâlnirii de marți seara dintre reprezentanții biroului cancelarului și reprezentanții de top din industria automobilistică.

Suplimentar, guvernul s-a angajat în construcția a 15.000 de noi stații de încărcare, spune ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt (CSU). Pentru acest lucru guvernul federal pune la dispoziție 300 de milioane de euro între 2017 și 2020. Ministrul federal al economiei, Sigmar Gabriel, a spus că prin aceste măsuri convenite numărul automobilelor electrice de pe șoselele germane va crește brusc peste pragul de 500.000.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Die-Kaufpraemie-fuer-E-Autos-kommt-article17564211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1