NEMTII SI CLIMA

  • KLIMA-GIPFEL2-DW-Bayern-Ilulissat8 din 10 germani pentru climă

Germanii sunt nemulțumiți de politica în domeniul protecției mediului implementată de guvernul federal. Conform unui sondaj, 83% doresc ca, cancelarul Angela Merkel să impună la nivelul UE obiective mai stricte pentru protecția climatului. Ea ar trebui să ia ca model primul-ministru britanic, David Cameron.

 

După ce în trecut era considerată “cancelarul climatic”, Angela Merkel rămâne azi în memoria tuturor doar prin măsurile luate pentru industria auto germană. De asemenea, guvernul federal german stă pe loc în lupta pentru protejarea climatului, împreună cu Comisia Europeană. Este prevăzută în Uniunea Europeană o reducere cu 40% a emisiilor de CO2, până în anul 2030, comparativ cu nivelul din 1999.

 

Marea majoritate a germanilor așteaptă, cu toate acestea, un angajament mai puternic din partea cancelarului pentru combatere schimbărilor climatice. 83% dintre germani cer ca Angela Merkel să înainteze la nivelul UE un obiectiv de reducere cu 50% a emisiilor. Cercetările au fost efectuate pe un eșantion reprezentativ de 1003 cetățeni germani, în data de 14 și 15 februarie. Cu acest obiectiv de 50% UE ar prinde din urmă Marea Britanie. Guvernul britanic condus de David Cameron, ce a fost vizitat de Angela Merkel joi la Londra, a decis deja în 2011 să reducă la jumătate emisiile de CO2 ale țării până în anul 2025. Cu toate acestea, Agenția Internațională pentru Energie a avut îndoieli și în trecut că britanicii pot să își atingă obiectivul.

 

Sondajul Emnid arată că acordul este în mare parte același, indiferent de pregătire sau vârstă. 87% din cei peste 60 de ani sunt de acord cu obiectivul de 50%, iar în rândul tinerilor între 14-29 de ani ponderea e de 72%, sensibil mai scăzută. Învățământul superior pare să îi facă pe respondenți ceva mai sceptici. Aici 97% din cei fără studii superioare s-au declarat pentru, în timp ce doar 81% din cei cu studii superioare s-au declarat în favoarea acestui obiectiv.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/co2-deutsche-wollen-dass-sich-merkel-in-eu-fuer-klimaschutz-einsetzt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 84