Nemții și nebunia cumpărăturilor

3l1n5821

Nemții și nebunia cumpărăturilor
Ratele dobânzilor fiind extrem de scăzute, inflația și ea la fel, situația este bună pe piața forței de muncă din Germania, astfel că nemții cumpără în luna august puternic, comercianții cu amănuntul înregistrând cea mai mare creștere a vânzărilor pentru mai bine de trei ani. Internet Commerce este în plină expansiune.

Comercianții cu amănuntul din Germania au fost asaltați în luna august, înregistrând cea mai mare creștere a vânzărilor de mai bine de trei ani. Veniturile au urcat în iulie cu 2,5%, ajustate sezonier, anunță Biroul Federal de Statistică de la Wiesbaden. Economiștii s-au așteptat la o creștere de doar 0,5% față de luna precedentă.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, vânzările au crescut cu 0,6%, ajustate în funcție de creșterea prețurilor cu 0,1%. Luna august a avut cu o zi lucrătoare mai puțin decât cu un an în urmă.

Comerțul de pe internet a crescut bine cu peste opt la sută, în special afacerile cu produse farmaceutice și cosmetice, produse medicale. Comerțul cu mobilier, aparate de uz casnic și materiale de construcție a scăzut cu 2,2% în timp ce coermțul cu amănuntul al produselor alimentare s-a diminuat cu 2,6%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-sind-im-Kaufrausch-article13697071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27