Nemții sunt tot mai sedentari

086723b1349f6eb08217cc176639868b

Viața germanilor este tot mai comodă. După cum arată un studiu, peste o treime din cetățeni fac mișcare mai puțin de o jumătate de oră pe zi. Se aplică atât profesional cât și în timpul liber, iar perioadele de ședere îndelungată ar trebui evitate.

Germanii sunt tot mai comozi, se arată într-un studiu al Casei Tehnice de Asigurări de Sănătate (TK). Mulțumită digitalizării oamenii pot să se scape de multe drumuri. Acest lucru conduce însă la reducerea razei de acțiune a multor oameni, explică șeful TK, Jens Baas la prezentarea studiului numit “Mișcă-te, Germania!”.

Bass a adăugat faptul că peste o treime din oameni se mișcă mai puțin de o jumătate de oră pe zi. O altă treime dintre aceștia fac mișcare mai puțin de o oră pe zi. Iar asta cu siguranță nu este suficient. Conform studiului jumătate din populația din Germania este activă din punct de vedere sportiv, la intensități diferite. Cealaltă jumătate se declară ca fiind inaptă din punct de vedere fizic sau împotriva sporturilor. Cine nu este interesat de sport se mișcă chiar mai puțin într-o singură zi și parcurge chiar și distanțe scurte cu mașina, alege liftul mereu în locul scărilor și iese mai puțin în aer liber, spun cei de la TK. Iar patru din zece persoane chestionate lucrează aproape exclusiv pe scaun.

Chiar și timpul liber este petrecut de oameni în medie tot șezând, cu aproximativ 3 ore pe zi. O analiză a absenteismului pe care TK a inclus-o de asemenea arată că sedentarismul social are impact asupra sănătății. În anul 2015 persoanele asigurate prin TK au beneficiat în medie de 15,4 zile de concediu medical.

Ceea ce corespunde unei rate de concediu medical de 4,23%, cea mai mare rată de când TK a început să emită rapoarte privind starea de sănătate a asiguraților. Cu trei zile pe cap de locuitor cea mai mare parte a problemelor de sănătate a revenit aparatului locomotor.

 

http://www.n-tv.de/wissen/Deutsche-werden-immer-bewegungsfauler-article17459666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 80