Nepotul lui Schwarzenegger vrea să revoluționeze electromobilitatea și să devină lider mondial

Firma austriacă pe nume Kreisel a dezvoltat baterii pentru automobile electrice, care oferă o autonomie cu 65% mai mare decât cele ale concurenților. Implicat este și nepotul lui Arnold Schwarzenegger, Patrick. Compania se află deja în contact cu mai mulți producători de automobile și vrea să devină lider pe piața electromobilității.

Există multe povești despre bateriile pentru automobile electrice. Dar despre povestea cu firma austriacă Kreisel este ceva mai diferită, poate numai pentru faptul că pornește de undeva de la Hollywood. Ea începe cu un austriac născut la München care a fost adus în SUA în 1987 de celebrul său unchi. Arnold Schwarzenegger plecase deja acolo în anul 1968, la 20 de ani mai târziu este urmat de nepotul său, Patrick Knapp Schwarzenegger.

Unchiul a fost prima dată bodybuilder, apoi actor și guvernator al statului California, în cele din urmă el s-a orientat către protecția mediului. La începutul anului fostul “Terminator” a condus un Mercedes G-Klasse către un eveniment de weekend din Kitzbühel. Bateria din el provine de la o companie austriacă pe nume Kreisel, iar Terminator a spus despre ea că este deosebit de puternică. Aici este meritul nepotului, care a studiat dreptul în SUA și a devenit un avocat cunoscut al starurilor și bogaților din Los Angeles.

Cei doi Schwarzenegger au în plan un proiect major pentru bateriile automobilelor electrice. Obiectivul este de a provoca o revoluție în domeniul electromobilității. Inginerii firmei cu sediul în regiunea Linz se orientează către dezvoltarea de baterii care vor avea o capacitate cu 65% mai ridicată decât cele care se găsesc în prezent pe piață. Pentru asta celulele din baterie sunt acoperite cu un lichid care le face mai rezistențe și mai fiabile în timp.

A fost deschis un birou la Los Angeles, iar administratorul său este Knapp Schwarzenegger. El și-a asigurat investitori strategici și i-a implicat pe aceștia în companie. Compania a deschis de asemenea un centru de cercetare în localitatea Rainbach im Mühlkreis, aflată în nordul Austriei. Să fie acesta startul pentru o expansiune în domeniul electromobilității?

Knapp spune că nu dorește să fie în centrul atenției. Bineînțeles, va veni o vreme când brandul Kreisel se va regăsi și la marii producători de automobile. Dar nu acesta este obiectivul la ora actuală. Este mult mai important ca Kreisel Electric să devină lider mondial în domeniul electromobilității, mai adaugă acesta.

http://www.sueddeutsche.de/auto/batterien-arnies-neffe-will-die-elektromobilitaet-revolutionieren-1.3671470

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 40 =