Nereguli grave descoperite de Ministerul Sănătăţii la Agentia Naţionala de Transplant

images 

In urma controalelor efectuate de Ministerul Sănătăţii la Agentia Nationala de Transplant au fost descoperite neregului grave: transplanturile în România se fac preferențial, iar listele de așteptare nu sunt respectate.

Directorul executiv al Agenţiei Nationale de Transplant, Radu Deac, atrage atentia asupra faptului ca aceste controale sunt necesare in activitatea de transplant din Romania, iar toate neregulile descoperite trebuie corectate cat mai repede, insa in acest moment in spatiul public se vorbeste ca medicii responsabili de transplant aleg pacientii preferential, iar lista un este respectată.

Un raport al Corpului de Control a scos la iveală că transplanturile se fac preferențial: în 2014, 60% dintre pacienții care au beneficiat de un transplant au fost înscriși pe liste în același an, deși existau bolnavi care așteptau încă din 2005 să fie operați.

In urma dezvaluirilor, reprezentantii Agentiei de Transplant spun ca in prezent, medicilor le este frica să îşi mai dea acordul pentru operatii de transplant.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 64