Nesiguranţa creşte pe summitul de petrol programat la Doha

_89228127_oil.rig.sunset.louisiana.g-2

O inţelegere pentru a limita producția de petrol, şi care urmează să fie discutată în Doha în acest week-end, ar avea un impact limitat, spune Agenția Internațională pentru Energie (AIE). Producătorii de petrol OPEC și non-OPEC vor discuta pentru a ajunge la un acord care ar îngheța producția de petrol la nivelul actual. În cazul în care sunt de acord cu privire la acest blocaj, mai degrabă decât o reducere a producției, impactul asupra aprovizionării cu petrol “, va fi limitat”, a declarat AIE în raportul său lunar. Prețurile la petrol s-au injumătăţit fata de anul 2014, deoarece aprovizionarea a crescut înaintea cererii.

AIE subliniază faptul că Arabia Saudită și Rusia “produc deja la rate aproape record ” și că Iranul intenționează să ridice producția la nivelurile observate înainte de impunera sancțiunilor.

Stocurile globale de petrol au atins un record de trei miliarde de barili în acest an. Cu toate acestea, agenția spune că există dovezi că producția americană este afectată de o reducere a cheltuielilor. De asemenea, spune că întoarcerea Iranului pe piață a fost “mai moderată, decat era de așteptat”. În ceea ce privește cererea pentru petrol, AIE a estimat o creștere la nivel mondial in acest an de 1,16 milioane de barili pe zi.

http://www.bbc.com/news/business-36042437

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 64