Nestle încheie contractul cu IAAF

_88208009_gettyimages-185027021

Gigantul Nestle a încheiat sponsorizarea IAAF, temându-se că scandalurile de dopaj care au cuprins organismul de atletism mondial i-ar putea afecta reputația. Compania elvețiană a declarat că a luat decizia cu “efect imediat”. Cu toate acestea, IAAF a declarat că era încă “în discuție” cu Nestle pe parcursul anului final al afacerii.

În ultima lună, Adidas a încheiat contractul de sponsorizare cu IAAF. “Am decis să punem capăt parteneriatului nostru cu programul IAAF, cu efect imediat”, a spus Nestle. La rândul său, IAAF a subliniat numărul de copii care ar putea fi afectaţi de decizia Nestle.

“In 2016, IAAF intenționează să ajungă la încă 15 de țări, instruind 360 lectori, pregătind 8.640 profesori de educație fizică, cu trei milioane de copii care participă, până la sfârșitul activării, ” a declarat organismul de conducere. IAAF a fost luat in vizor din cauza suspiciunilor răspândite de corupție și luare de mită.

Noul presedinte Lord Coe a fost adus pentru a curăța organizația. Pierderea de Nestle, care a venit la scurt timp după Adidas, este o lovitură mare pentru organism.

http://www.bbc.com/news/business-35546032

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 36